Почина д-р Светослав Попов, първият президент на ЛК Русе

Той бе уважаван Лайънс, професионалист и скъп приятел! Мир на душата му! Поклонението ще се извърши на 21.10.2019 г. от 13 часа в храм Св. Троица - Русе

20 Oct, 2019

На 19.10.2019 г. почина нашият скъп приятел и първи президент на ЛК Русе, д-р Светослав Попов.

Той бе част от плеядата емблематични русенски лекари. Завършва медицина в София и започва работа като участъков лекар в град Бяла, а след специализацията си в областта на кардиологията става завеждащ Четвърто вътрешно отделение на Русенската болница. Негова заслуга е създаването на първото в страната интензивно отделение към болничното кардиологично отделение. Д-р Попов е основател на един от първите Лайънс клубове в България, ЛК Русе и негов първи президент. По негова инициатива са организирани мащабни дарителски акции за деца и възрастните хора от домовете „Надежда“, „Райна Гатева“, „Св. Димитър Басарбовски“, „Приста“, „Дом майка и дете“, за извършване на очни операции на нуждаещи се русенци, както и за осигуряване на животоспасяващи лекарства и консумативи за кардиологичното и хирургичното отделение на Русенската болница.В рамките на инициираните от д-р Попов дарителски програми са извършени и множество безплатни прегледи на деца от социални заведения и училища от Русе и региона.За всеотдайната си работа получава признанието както на Международната асоциация на Лайънс клубовете в света, така и на Германския мултидистрикт.

Всички лайънс приятели от трите русенски клуба изказват искренните си съболезнования към семейството и близките на Слави Попов.

Поклонението пред тленните му останки ще се извърши, утре, понеделни, 21.10.2019 г. от 13.00 часа в православния храм Св. Троица - гр. Русе.

Бог да го прости!

Коментари (0)

Вашият коментар :